Muhteşem Bir Dikine Pasta Deneyimi

Bu tarifle tadına doyamayacağınız enfes bir dikine pasta hazırlayacaksınız. Malzemeleriniz hazır ise, mutfağımıza doğru yola çıkalım. Pasta, hem görselliği hem de lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek. Özel günleriniz için ideal bir tercih olan bu pasta, hazırlanması oldukça kolaydır. Ailecek keyifle tüketebileceğiniz, unutamayacağınız bir lezzet şöleni sizi bekliyor. İşte, size tarifin detayları.

Gerekli Malzemeler

Pasta Kek İçin: 4 adet yumurta, 130 gram pudra şekeri, 50 gram fındık (ince kıyılmış), 80 gram un, 4 yemek kaşığı sıcak su, 1 tutam tuz, 1/2 paket vanilin, 1/2 paket kabartma tozu, 1 adet portakal kabuğu rendesi.
Muhallebi Kreması İçin: 500 mililitre süt, 2 adet yumurta, 130 gram şeker, 80 gram nişasta, 80 gram tereyağı, 1 paket vanilya, 1/2 paket krema, 210 gram bitter çikolata (benmari usulü eritilecek).

Pasta Hazırlama Adımları

Öncelikle pasta kekini hazırlayalım. Yumurta ve pudra şekerini köpürene kadar çırpın. Ardından sırasıyla fındık, un, sıcak su, tuz, vanilin, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kek pişerken, muhallebi kremasını hazırlayalım. Süt, yumurta, şeker, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Ocağa alarak, kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ve kremayı ekleyerek karıştırın. Eritilmiş bitter çikolatayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Pişen kek soğuyunca ikiye kesin ve arasına hazırladığınız muhallebi kremasını sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!