Lezzetli Bir Patates Salatası
Bu enfes dereotlu patates salatası tarifi, eşsiz lezzeti ve dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Taze otların ve baharatların mükemmel uyumu, her lokmada damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, hem kendinizi hem de misafirlerinizi şımartabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Özellikle pikniklerde ve barbekülerde harika bir garnitür olacaktır. Hadi, siz de bu nefis salatanın tadına bakın!
Malzemeler
A: Patates ve Baharatlar
- 5 adet orta boy patates
- 1/2 demet taze dereotu
- 1/2 adet mor soğan (incecik doğranmış)
- 3 yemek kaşığı konserve mısır
- 6 adet kornişon turşu (küçük küp doğranmış)
- 1/2 demet taze maydanoz (incecik doğranmış)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
B: Sos İçin
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 adet limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle patatesleri yıkayıp, kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. Bol suda haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyan patatesleri büyük bir kapta incecik doğranmış mor soğan, küp doğranmış kornişon turşuları, mısır, dereotu ve maydanoz ile karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu çırpın. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine dökün. Pul biber, karabiber ve sumağı ekleyip, hepsini iyice karıştırın. Salatanızı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!