Muhteşem Damat Paçası Deneyimi

Bu tarifle, eşsiz lezzetiyle dillere destan olacak bir damat paçası hazırlayacaksınız. Tavuk suyuyla zenginleştirilmiş sosu ve yumuşacık kıvamıyla, tadına doyamayacağınız bir yemek deneyimi sunuyor. Malzemelerin kalitesi ve doğru pişirme teknikleriyle, klasik damat paçası tarifini yeniden yorumladık. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederek, kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz. Unutmayın, lezzetli bir yemek için doğru malzeme seçimi kadar, pişirme süreçlerini doğru uygulamak da önemlidir. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Çorba İçin:

  • 6 adet tavuk baget
  • 3 litre su
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1/2 adet limon suyu

Sos İçin:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sunum İçin:

  • 6 adet güllaç yaprağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle tavuk bagetleri, su, soğan, tuz, karabiber ve limon suyu ile birlikte tencereye alınır ve yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirilir. Tavuklar piştikten sonra, kemiklerinden ayrılıp didiklenir. Daha sonra, sos için tereyağı eritilir ve un eklenerek kavrulur. Üzerine sarımsaklı tavuk suyu yavaşça eklenerek çırpılır. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta sarısı ve yoğurt karışımı yavaşça sosun içine eklenerek sürekli karıştırılır. Tuzu ekleyip kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir. Pişen tavuk suyu içerisine didiklenmiş tavuk eti ve sos eklenerek karıştırılır. Güllaç yaprakları tavuk suyuyla ıslatılıp, kaselere yerleştirilir ve üzerine damat paçası dökülür. Üzerine kırmızı biber serpilerek servis edilir.