Ev Yapımı Churros Keyfi
Meksika mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden churros'un enfes bir tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle, evinizde pratik ve kolay bir şekilde, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık churroslar hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli atıştırmalık karşısında büyülenip, tarifimizi defalarca denemek isteyeceklerdir. İster sade, ister tarçınlı şekerle süsleyerek, isterseniz de çikolata sosuyla birlikte sunarak keyfini çıkarabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her mutfakta bulunabilecek türden. Hazırlanışı da oldukça kolay, adım adım ilerlemeniz yeterli. Şimdiden afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
* 1 büyük su bardağı un* 2 adet yumurta
* 3 gram tuz
* 55 cl. su
* 60 gram tereyağı
Churros Hazırlama Adımları
1. Öncelikle, bir tencerede suyu ve tereyağını kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra unu bir kerede ekleyin ve hızlıca karıştırarak hamuru iyice yoğurun. Hamur topaklanmaması için sürekli karıştırmanız önemlidir. Hamur kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.2. Daha sonra, hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. Her yumurtayı ekledikten sonra iyice karıştırmaya özen gösterin. Tuz ekleyip karıştırın. Hamurun kıvamı pürüzsüz ve akışkan olmalıdır.
3. Sıcak yağda kızartma işlemine geçmeden önce, hamuru bir şırınga veya kek torbasına koyun. İstediğiniz şekli vererek, kızgın yağa bırakın. Altını kısık ateşte tutun ki içleri pişsin, dışları ise yanmasın.
4. Altın rengi alana kadar her iki tarafını da kızartın. Kızaran churrosları kağıt havlu üzerine alın ki fazla yağı süzülsün. Sıcak sıcak servis yapın.
5. Tarçınlı şeker, çikolata sosu veya dilediğiniz soslarla süsleyerek sunabilirsiniz.