Lezzetli Bir Başyapıt: Çeşmi Nigar Çorbası

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi, her mevsimde demaklı çeşmi nigar çorbası tarifi ile karşınızdayız. Bu enfes çorbanın püf noktalarını ve adım adım hazırlanışını sizler için derledik. Sıcacık bir kış akşamında ya da Ramazan'ın manevi atmosferinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir lezzet. Tarifimizde kullandığımız malzemeler, çorbanın kıvamını ve lezzetini en üst düzeye çıkarmak için özenle seçilmiştir. Hazırlanışı oldukça pratiktir, malzemeleri temin ettikten sonra kısa sürede sofranızı süsleyecek bu çorbaya kavuşabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzetten çok memnun kalacak. Hazırlık aşamasına geçmeden önce, malzemelerimizi bir gözden geçirelim.

Malzemeler

Mercimek ve Sebze Karışımı:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı et suyu (veya sebze suyu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Kremalı Karışım:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limon suyu

Baharat ve Yağ Karışımı:

  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle, mercimekleri yıkayıp, sıcak suda 15-20 dakika kadar haşlayın. Soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine unu ekleyip, hafifçe kavurun. Haşlanmış mercimekleri, et suyunu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kremalı karışım için sütü, yumurta sarısını ve limon suyunu bir kapta çırpın. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin. Baharatları ekleyip, hafifçe kavurun. Haşlanmış mercimek çorbasını ocaktan alın ve yavaşça kremalı karışımı ekleyerek çırpın. Baharatlı yağ karışımını da çorbaya ekleyip karıştırın. Servis etmeden önce, tercihen birkaç dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!