Muhteşem Bal Kabaklı Pasta
Beyaz çikolata ve bal kabağının muhteşem uyumuyla hazırlanan bu enfes pasta, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Tarifimizi deneyerek, siz de bu eşsiz lezzete ulaşabilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve pratiktir. Pasta, sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olur. Üzerine pudra şekeri serpilerek veya dondurma ile birlikte sunum yapılabilir. Fırından yeni çıkmış sıcak bir dilim bal kabaklı pasta, sizleri bekliyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!
Malzemeler
Pasta Hamuru:
- 1 kg. bal kabağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı bal kabağı baharatı
Beyaz Çikolatalı Sos:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 adet yumurta sarısı
- 160 gram beyaz çikolata
- 2 tatlı kaşığı bal kabağı baharatı
Baharat Karışımı:
- 3 yemek kaşığı toz tarçın
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 2 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1,5 tatlı kaşığı yenibahar
- 1,5 tatlı kaşığı toz karanfil
Süsleme:
- 80 gram beyaz çikolata
Hazırlanışı
Öncelikle bal kabağını haşlayıp püre haline getirin ve 3/4 su bardağı şekerle karıştırın. Ardından, yumurtaları, sıvı yağı, suyu, 1 su bardağı şekeri, unu, kabartma tozunu, tuzu ve bal kabağı baharatını ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Hazırladığınız baharat karışımını da hamura ilave edip iyice karıştırın. Hazırlanan hamuru uygun bir kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen pastayı soğumaya bırakın. Bu sırada beyaz çikolatalı sosu hazırlamak için süt, şeker, un, mısır nişastası, yumurta sarısı ve bal kabağı baharatını bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp içine beyaz çikolatayı ekleyerek eritin. Soğuyan pastanın üzerine sosu döküp yayın. En üstüne rendelenmiş beyaz çikolata serpin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.