Lezzetli Bir Ana Yemek: Arpacık Soğanlı Etli Yahni

Bu tarifte, özenle seçilmiş malzemelerin uyumuyla hazırlanan nefis bir etli yahni sunuyoruz. Dana eti, arpacık soğan, sarımsak ve baharatların muhteşem birleşimiyle ortaya çıkan bu lezzetli yemek, akşam yemekleriniz için mükemmel bir tercih. Özellikle soğuk kış akşamlarında sıcak ve doyurucu bir seçenek olan bu yahni, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir yemek deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta zaman geçirmekten keyif alanlar için ideal. Her lokmada damağınızda kalıcı bir lezzet bırakacak bu arpacık soğanlı etli yahniyi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok seveceklerdir. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

400 gram dana eti, 15-20 adet arpacık soğan, 2 baş sarımsak, 1 adet patates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2-3 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı kekik.

Hazırlanışı

Öncelikle dana etini küçük parçalar halinde doğrayın. Ardından, tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede eritin. Doğranmış dana etini tencereye ekleyip, güzelce kavurun. Daha sonra, doğranmış arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Domates salçasını ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış patatesi ekleyin. Tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, etler yumuşayana ve su kıvamı koyulaşana kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!