Tarif Hakkında
Bu tarifle hazırlayacağınız Arabaşı çorbası, eşsiz lezzetiyle damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Sıcacık bir çorba arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Her kaşıkta kendinizi evinizin sıcaklığında hissedeceksiniz. Malzemelerin uyumu ve pişirme tekniği, çorbanıza enfes bir aroma katacak. Tarifimiz oldukça pratik olup, kısa sürede lezzetli bir çorba sofranıza ulaştıracaktır. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifin, sizlere de keyif vermesini diliyoruz. Afiyet olsun!
Malzemeler
2 parça tavuk budu, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 adet orta boy soğan, 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk budu etlerini tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tavukları sudan alarak didikleyin. Pişirme suyundan 2 su bardağı kadarını ayırın. Ayrılan suyu bir kenarda bekletin. Diğer yandan, bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. Soğanı incecik doğrayıp, yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Domates ve biber salçasını da ekleyip, 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra, ayırıp kenara koyduğunuz tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek çorbanızı koyulaştırın. Tuz, pul biber, karabiber, kimyon ve tarçını ekleyip, karıştırın. Didiklediğiniz tavuk etlerini çorbaya ekleyip, 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha yoğun bir lezzet için, tavuk suyunu et suyu ile değiştirebilirsiniz. Tarçın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çorbanızı daha kıvamlı yapmak isterseniz, pişirme sırasında 1 yemek kaşığı kadar un ilave edebilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine taze kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Soğanı kavururken, hafifçe karamelize olmasına özen gösterirseniz, çorbanızın tadı daha da artacaktır. Tavukların iyice pişmesine ve didiklenmesine dikkat ederseniz, daha güzel bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca, baharatları istenirse daha az veya daha fazla kullanabilirsiniz.