Lezzetli ve Sıcacık Altın Çorba

Kış günlerinin vazgeçilmezi olan, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bir altın çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes çorbayı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Tavuk suyuyla zenginleştirilmiş, zarif sarı rengi ve enfes aromasıyla sofralarınızı ısıtacak bu çorba, hem büyükler hem de çocuklar için ideal bir yemek. Hazırlanması oldukça pratik olup, kısa sürede lezzetli bir öğün elde etmenizi sağlayacak. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İç ısıtan lezzetiyle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu çorbayı mutlaka deneyin. Dilerseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyerek sunabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu tarifte kullanacağımız malzemeler oldukça basit ve kolay temin edilebilir. İşte altın çorba için gerekenler:

  • 1 adet tavuk but
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
  • Su (gerektiği kadar)

Altın Çorba Hazırlama Adımları

Öncelikle tavuk butu haşlayarak suyunu alalım. Ardından, tavuk suyunu bir tencereye alıp, üzerine doğranmış havuçları ekleyip, orta ateşte kaynatalım. Havuçlar yumuşamaya başlayınca, sıvı yağı bir tavada ısıtıp unu ekleyerek hafifçe kavuralım. Üzerine zerdeçal ve tuzu ilave edip karıştıralım. Bu karışımı yavaşça kaynar tavuk suyuna ekleyip sürekli karıştırarak çorbamızı koyulaştıralım. Tel şehriyeyi ekleyip, şehriyeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra, isteğe bağlı olarak üzerine taze kıyılmış maydanoz veya dereotu serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!