Tarif Hakkında

Aynı tavuk yemeklerinden sıkıldınız mı? O zaman bu enfes soslu tavuk yemeği tam size göre! Suyunu ekmeğe banıp afiyetle yiyebileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tarif. Bu yemeği hazırlamak oldukça kolay ve kısa sürede sofranızı süsleyecek. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu brunch'ları için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu tavuk yemeğini çok sevecekler. Malzemeleri kolayca bulabilir ve hızlıca hazırlayabilirsiniz. Deneyip, tadına bakmadan geçmeyin!

Malzemeler

* 8 adet tavuk baget
* 1 adet büyük boy soğan
* 1 adet büyük boy havuç
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı (tepeleme) kırmızı toz biber
* 1 tatlı kaşığı (silme) karabiber
* 1 tatlı kaşığı (silme) tarçın
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 çay bardağı su

Hazırlanışı

1. Öncelikle soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk bagetleri de hazırlayın. Büyük bir tencere veya tavada sıvı yağı ısıtın. Soğanları ve havuçları ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından doğranmış tavuk bagetlerini ilave edip, her tarafının kızarana kadar pişirin.
2. Domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı toz biber, karabiber, tarçın ve tuzu ilave edip, karıştırın. 1 çay bardağı suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 20-25 dakika, tavuklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
3. Pişirme işlemi bitmeden önce nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk su ile açıp, tavuk yemeğine azar azar ekleyerek, sürekli karıştırarak koyulaştırın. Sosun kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha koyu bir sos isterseniz daha fazla nişasta kullanabilirsiniz. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!