Tarif Hakkında

Bu tarifle karnabaharı sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacaksınız! Eğer daha önce karnabaharı sevmediyseniz bile, bu enfes soslu tarifimize bir şans vermenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Özellikle baharat sevenler için ideal olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecektir. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu yemeği, haftalık menünüze rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için farklı bir lezzet arayışı içindeyseniz, mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

* ½ adet karnabahar* 3 yemek kaşığı un
* ½ su bardağı süt
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kuru kekik
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı cajun baharatı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı galeta unu
* 4 yemek kaşığı sweet chilli sos
* 2 yemek kaşığı acı sos
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı susam
* 1-2 dal maydanoz

Hazırlanışı

Öncelikle karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırın. Ardından, unu, sütü, pul biberi, kekiği, karabiberi, cajun baharatını ve tuzu bir kapta karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Ayrı bir kapta galeta ununu hazırlayın. Karnabahar parçalarını önce unlu karışıma, sonra galeta ununa bulayarak iyice kaplayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve hazırladığınız karnabaharları her iki tarafı kızarana kadar kızartın. Kızaran karnabaharları servis tabağına alın. Üzerine sweet chilli sosu, acı sosu, susam ve doğranmış maydanozu gezdirin. Sıcak servis edin ve afiyetle tüketin. Bu enfes soslu karnabaharı, farklı soslarla da deneyerek damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Özellikle farklı baharatlar ekleyerek farklı aromalar elde edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Karnabaharın daha lezzetli olması için, kızartmadan önce 15 dakika kadar buzdolabında bekletilmesi önerilir. Galeta ununa biraz rendelenmiş peynir ekleyerek daha lezzetli bir kıvam elde edebilirsiniz. Acı sos miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.