Siyez Unlu Poğaça: Malzemeler ve Hazırlık

Bu tarifle, enfes kokulu ve lezzetli siyez unlu poğaçalar hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı kolaydır. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de sağlıklı bir atıştırmalık sunuyor. Çocuklarınızın da çok seveceği bu poğaçaları, kahvaltılarınızda veya çay saatlerinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Hazırlaması oldukça keyifli olan bu tarifle, mutfağınızda güzel vakit geçirebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz
* 3,5 su bardağı siyez unu* 1 tutam dereotu
* 1 kase lor peyniri
* 1 tutam çörek otu, haşhaş, susam, çekirdek içi (isteğe bağlı)

Siyez Unlu Poğaça Yapımı: Adım Adım

Öncelikle, derin bir kapta yumurtaları, yoğurdu, zeytinyağını, kabartma tozunu ve tuzu iyice çırpın. Daha sonra, siyez ununu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun içine dereotunu ve lor peynirini ekleyip karıştırın. Hamuru hafifçe unlanmış bir zeminde 1-2 cm kalınlığında açın. Ardından, istediğiniz şekillerde (örneğin; yuvarlak veya üçgen) kesin. Üzerlerine çörek otu, haşhaş, susam veya çekirdek içi serpiştirin. Ayrı bir kapta çırptığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!