Efsanevi Şeftalili Galette

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla favori tariflerinizden biri olacak. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu şeftalili galette, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm sunuyor. Kıtır kıtır hamuru ve sulu şeftalilerin muhteşem uyumu, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli tatlıya bayılacak. Özel günlerinizde ya da hafta sonu kahvaltılarında gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Hazırlanışı oldukça pratik olduğu için acele zamanlarınızda bile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 125 gram soğuk tereyağı
* 1,5 yemek kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1,5 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı soğuk su
* 3 adet olgun şeftali
* 1,5 yemek kaşığı nişasta
* 1,5 yemek kaşığı şeker

Hazırlanış Adımları

1. Öncelikle hamur için soğuk tereyağını küp küp doğrayın. Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Doğranmış tereyağını un karışımına ekleyip parmak uçlarınızla karıştırarak, kum gibi bir kıvam elde edin. Soğuk suyu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
2. Şeftalileri yıkayıp soyun ve ince dilimler halinde kesin. Ayrı bir kapta nişasta ve şekeri karıştırın. Dinlenen hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta açın. Ortaya şeftali dilimlerini yerleştirin ve üzerine nişastalı şeker karışımını serpin. Hamurun kenarlarından şeftalilerin üzerine katlayarak galette'i şekillendirin.
3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Sıcak veya soğuk olarak servis edebileceğiniz bu enfes şeftalili galette, yanında bir top vanilya dondurma veya krema ile de harika bir lezzet ikilisi oluşturabilir.