Nostaljik Bir Lezzet: Salçalı Sulu Erişte

Çocukluk anılarımızı ısıtan, basit ama bir o kadar da lezzetli tariflerden biri olan salçalı sulu erişte, pratikliği ve enfes tadıyla sofralarımızın vazgeçilmezi. Bu tarif, aile büyüklerimizden miras kalan, nesilden nesile aktarılan o eşsiz lezzeti yeniden yaşamanızı sağlayacak. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri her evde bulunan bu yemeği, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz keyifli bir akşam yemeği için ideal. Hemen denemenizi ve tadına bakmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba arayanlar için mükemmel bir seçenek. Sıcacık, doyurucu ve lezzet dolu bir yemek arıyorsanız, doğru yerdesiniz!

Malzemeler Neler?

- 150 gram erişte- 1 adet küçük boy soğan
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 50 gram tulum peyniri (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Adım Adım Sulu Erişte

Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavuralım. Ardından salçayı ekleyip, soğanla birlikte 1-2 dakika daha kavurma işlemine devam edelim. Daha sonra 2 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra, erişteyi ekleyip, tuz ve karabiberi de ekleyerek, erişteler yumuşayana kadar pişirelim. Erişteler piştikten sonra, ocağın altını kapatıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine rendelenmiş tulum peyniri de ekleyebilirsiniz. Bu basit adımlarla hazırlayacağınız sulu erişte, tüm ailenizi mutlu edecek enfes bir yemek olacak. Afiyet olsun!