Mantı Hamurunun Hazırlanması
Lezzetli bir akşam yemeği için gerekli olan saçaklı mantı hamurunu hazırlamakla başlayalım. 4 su bardağı unu geniş bir kaba alın. 1 adet yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı tepeleme tuzu ekleyin. 1 su bardağı suyu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru en az 10 dakika dinlendirin. Daha sonra merdane yardımıyla incecik açın. İnce açtığınız hamuru istediğiniz boyutlarda kesip, mantı harcını koyarak şekillendirebilirsiniz. Saçaklı görünüm için hamurun kenarlarını parmaklarınızla incecik kıvırabilirsiniz.Tavuk ve Nohutlu Mantı İç Harcı
Bu tarif için, 3 adet tavuk buduyu küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavurun. Daha önceden haşlanmış 1 kase nohutu ekleyip, tavuklarla birlikte 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Hazırladığınız iç harcı, açtığınız mantı hamurlarının içine koyun ve şekillendirin.Servis ve Sunum Önerileri
Haşlanmış mantıları, tereyağı ile kavurup, üzerine 1 kase sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis edin. İsterseniz üzerine pul biber serpebilirsiniz. Bu tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes mantıya bayılacak. Deneyin ve farklı sunumlar deneyerek damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler
Mantı Hamuru İçin:
* 4 su bardağı un* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
* 1 su bardağı su
İç Harç ve Servis İçin:
* 3 adet tavuk budu* 1 kase haşlanmış nohut
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağı