Kolay Rulo Simit Poğaça Hamuru

Lezzetli ve yapımı oldukça kolay olan bu rulo simit poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz! 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı şeker, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kuru mayayı bir kapta karıştırın. Üzerine azar azar 3 su bardağı unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzun kıvamını kontrol ederek un miktarını ayarlayabilirsiniz. Yoğurma işlemi yaklaşık 10 dakika sürmelidir. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi ortam sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir. Mayalanan hamur kabarmış ve hacmi iki katına çıkmış olmalıdır. Hamur mayalandıktan sonra, hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde ince bir şekilde açın.

Çeşitli İç Dolgularla Lezzet Şöleni

İç harcı için 3 yemek kaşığı labne peyniri, 1/2 su bardağı beyaz peynir, ince ince doğranmış 1 adet kırmızı biber, 1 adet yeşil biber ve 10 dal maydanozu bir kapta iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak iç harcınıza farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, kıyma, kuru soğan veya farklı peynir çeşitleri kullanarak da farklı aromalar elde edebilirsiniz. Bu iç harcı, açtığınız hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Daha sonra hamuru rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.

Sıra Özel Sosumuzda!

Fırında pişirmeden önce, simit poğaçalarınıza özel bir sos hazırlayarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Bunun için; 2 yemek kaşığı pekmez, 3 yemek kaşığı su, 1 tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 2 yemek kaşığı çörek otu ve 1 çay kaşığı tuzu bir kapta karıştırın. Bu karışımı, tepsiye dizdiğiniz poğaçaların üzerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin. Pişen simit poğaçalarınızı sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!