Lezzetli Bir Çay Saati İçin: Portakallı Islak Kurabiye
Çay saatlerinizin yeni favorisi olacak, ağızda dağılan muhteşem bir portakallı ıslak kurabiye tarifi sizlerle! Bu tarifi mutlaka denemelisiniz; yumuşak hamuru ve ferahlatıcı portakal aromasıyla tüm damakları cezbedecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, misafirlerinize de sunabileceğiniz şık bir ikramlık. Özel günlerinizde veya sevdiklerinizle keyifli anlar yaşamak istediğinizde bu tarifi tercih edebilirsiniz. Tarifimizdeki malzemeler oldukça basit ve genellikle evlerde bulunan malzemelerden oluşuyor. Hemen deneyelim ve harika sonuçlara ulaşalım!
Malzemeler: Kurabiye Hamuru
* 2 adet yumurta * 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 adet portakal kabuğu rendesi * 4 yemek kaşığı pudra şekeri * 1 paket vanilin * 1 paket kabartma tozu * 2,5 su bardağı un
Malzemeler: Şurup
* 1,5 su bardağı portakal suyu * 7 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı: Adım Adım Portakallı Islak Kurabiye
Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıvıyağı, portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın ve yavaş yavaş hamura ekleyin. Yoğurma işlemini spatula ile yapın. Hamuru fazla yoğurmayın. Hazırladığınız hamuru kurabiye kalıbıyla şekillendirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken şurubu hazırlayabilirsiniz. Şurup için portakal suyunu ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Pişen kurabiyeler sıcakken hazırladığınız şuruba batırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!