Muhteşem Pandispanya Hazırlama

Öncelikle, 1/2 su bardağı ılık su, 1/2 su bardağı ılık süt, 3 su bardağı un, 50 gram tereyağı, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 adet yumurtayı geniş bir kapta birleştirin. Mikser yardımıyla veya elinizle güzelce karıştırın, pürüzsüz ve kabarık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamını kontrol edin; gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz boyutta kareler halinde kesin. Bu tarifte Alman pastasının en önemli parçası olan pandispanyayı başarılı bir şekilde hazırladınız. Daha sonraki aşamalarla lezzetli pastanızın tadını çıkarabilirsiniz.

Kremanın Hazırlanması

İkinci aşamada ise, krema için 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya 1 paket krem şanti ve 1/2 su bardağı suyu ekleyip tekrar çırpın. Bu işlem sonrasında kremanızın kıvamı iyice kabaracak ve kullanmaya hazır olacaktır. Hazırladığınız bu krema, porsiyonluk Alman pastasınızın tadını ikiye katlayacak kadar lezzetli. Dilerseniz kremaya farklı aromalar da ekleyebilirsiniz.

Montaj ve Sunum

Soğuyan pandispanya dilimlerinin üzerine, hazırladığınız kremadan bolca sürün. Üzerine 2 adet muz dilimlerini yerleştirin. Son olarak, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile süsleyerek pastanızı servis edin. Bu pastası hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecektir. Hazırladığınız porsiyonluk pastalarınızı sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın.