Muhteşem Peynirli Poğaçalar

Kahvaltılarınıza lezzet katacak, pratik ve enfes bir peynirli poğaça tarifiyle karşınızdayız. Artan peynirlerinizi değerlendirmek için ideal olan bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Yumuşacık hamuru ve ağızda dağılan peynirli içiyle tüm ailenizin beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça pratik olduğundan, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, dilediğiniz zaman bu enfes poğaçalardan tüketebilirsiniz. Sıcacık servis edildiğinde tadına doyum olmaz. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Malzemeler Neler?

Bu nefis poğaça için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve genellikle her evde bulunan malzemelerden oluşuyor. İşte detaylı malzeme listesi:
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 3-4 su bardağı un (eleme işlemi yaparak kullanın)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 100 gram beyaz peynir (damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
* 1 yemek kaşığı susam (isteğe bağlı)

Poğaçaların Hazırlanışı

1. Öncelikle derin bir kapta yumurtaları, sıvı yağı, yoğurdu, eritilmiş tereyağını, şekeri ve tuzu çırpın. Daha sonra kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
2. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Un miktarı, unun cinsine göre değişebileceğinden, kontrollü bir şekilde ekleyin.
3. Hamura rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip güzelce yoğurun.
4. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
5. Yuvarladığınız hamurları hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.
6. Üzerlerine susam serpin.
7. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika altın rengi kızarana kadar pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!