Lezzetli Bir Alternatif: Pazı Sarması
Akşam yemeklerinizde ve davet sofralarınızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, yaprak sarmaya harika bir alternatif sunan bu pazı sarması tarifini mutlaka denemelisiniz. Klasik lezzetlere yeni bir soluk getirecek bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğe bayılacak. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlık süreci oldukça pratik. Özellikle taze otların verdiği aroma, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlanışı ise oldukça keyifli. Siz de bu eşsiz lezzeti deneyerek sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.Malzemeler
İşte bu enfes pazı sarması için gereken malzemeler:* 2 demet taze pazı* 350 gram kıyma
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy havuç
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı salça
* 1/2 çay bardağı pirinç
* 2 yemek kaşığı reyhan
* 2 yemek kaşığı maydanoz
* 2 yemek kaşığı dereotu
* 2 yemek kaşığı taze nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 orta boy patates
Sos İçin:* 2-3 yemek kaşığı yoğurt
* 4-5 yemek kaşığı tereyağı
* 2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanış
1. Öncelikle pazı yapraklarını yıkayıp temizleyin. Kaynar suya atarak 2-3 dakika haşlayın ve soğuk suya alın. Fazla sert olmayan, kolayca sarılabilecek kıvamda olmasına dikkat edin. Daha sonra yaprakları tek tek ayırın.2. Soğanı ve havucu ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanı ve havucu kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Salça, pirinç, baharatlar (tuz, karabiber), ve doğranmış taze otları (reyhan, maydanoz, dereotu, nane) ekleyip karıştırın. Patatesi rendeleyip iç harca ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
3. Hazırladığınız harcı pazı yapraklarına koyarak sarın. Tencereye veya fırın kabına dizin. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu dökün ve tereyağıyla birlikte fırında veya tencerede pişirin. Fırında pişirecekseniz 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Tencerede pişirecekseniz, az miktarda su ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Suyunu çektikten sonra servis edin.