Yazın Lezzet Sırlarından: Patlıcan Yoğurtlaması
Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan patlıcanı, enfes bir yoğurtlama tarifimizle sunuyoruz. Bu tarifimizde, patlıcanın eşsiz lezzetini, yoğurtlu sosuyla buluşturarak, ağız sulandıran bir lezzet şöleni yaratıyoruz. Resimli anlatımımızla, her aşamasını kolaylıkla takip edebilir ve kendi mutfağınızda bu lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler! Misafirlerinizi etkileyecek ve sofralarınızın yıldızı olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Zamanınız varsa, patlıcanları daha uzun süre marine ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler: Hazırlık Aşamasında Gerekli Olanlar
* 3 adet orta boy patlıcan* 1 yemek kaşığı tuz* 3 su bardağı su
Yoğurtlu Sos İçin Gerekli Malzemeler
* 1,5 su bardağı yoğurt* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* ½ çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıvı yağ (veya zeytinyağı)