Yazın Lezzet Sırlarından: Patlıcan Yoğurtlaması

Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan patlıcanı, enfes bir yoğurtlama tarifimizle sunuyoruz. Bu tarifimizde, patlıcanın eşsiz lezzetini, yoğurtlu sosuyla buluşturarak, ağız sulandıran bir lezzet şöleni yaratıyoruz. Resimli anlatımımızla, her aşamasını kolaylıkla takip edebilir ve kendi mutfağınızda bu lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler! Misafirlerinizi etkileyecek ve sofralarınızın yıldızı olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Zamanınız varsa, patlıcanları daha uzun süre marine ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Hazırlık Aşamasında Gerekli Olanlar

* 3 adet orta boy patlıcan* 1 yemek kaşığı tuz
* 3 su bardağı su

Yoğurtlu Sos İçin Gerekli Malzemeler

* 1,5 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* ½ çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıvı yağ (veya zeytinyağı)

Patlıcan Yoğurtlamasının Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Bol suda yıkadıktan sonra, bir kapta patlıcan dilimlerini 1 yemek kaşığı tuz ile iyice karıştırın ve 3 su bardağı suyun içine koyarak yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını alacaktır. Süre sonunda patlıcanları süzün ve fazla suyunu kağıt havlu ile alın. Ardından, patlıcan dilimlerini 1 su bardağı sıvı yağda (ya da zeytinyağında) kızartın. Kızartma işlemi bitince patlıcanları kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzmek için bekletin. Öte yandan, küçük bir kapta tereyağını eritin ve domates salçasını ekleyerek kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Ayrı bir kapta yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu çırpın. Kavurduğunuz salçayı yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Kızartılmış patlıcanları yoğurtlu sosun içine ekleyin ve nazikçe karıştırarak servis edin. Afiyet olsun!