Patlıcanı Sevmeyenler Bile Bayılacak!

Patlıcanın tadını asla hissetmeyeceğiniz, muhteşem bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, patlıcanı sevmeyenlerin bile afiyetle iki kase tüketeceği kadar lezzetli. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve keyfinizi yerine getirecek. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu çorba, hem sofranıza hem de gönlünüze şenlik katacak. Malzemeleri her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacaklar.

Gerekli Malzemeler

Kısım 1: Çorba İçin

* 3 adet patlıcan
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)
* 2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber

Kısım 2: Servis İçin

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı nane (kuru)
* 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Bu işlem patlıcanın acılığını azaltacaktır. Ardından patlıcanları iyice yıkayıp süzün. Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Unu ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Patlıcanları ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu ve sütü ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirin veya çorba püreleme aparatı kullanabilirsiniz. Servis yapmadan önce, küçük bir tavada tereyağını eritin. Nane ve pul biberi ekleyip, karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!