Tarif Hakkında
Bu enfes Makedon usulü musakka tarifi, patates, patlıcan ve kıymanın muhteşem uyumuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Görüntüsüyle olduğu kadar tadıyla da büyüleyecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Her lokmada, baharatların ve taze malzemelerin eşsiz birleşimiyle oluşturulan bu özel lezzete kendinizi bırakın. Aileniz ve arkadaşlarınız için harika bir yemek seçeneği olan bu musakka, özel günlerinize de eşsiz bir tat katacak. Hazırlaması düşündüğünüzden çok daha kolay. Adım adım tarifimizi takip ederek siz de bu enfes lezzeti kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve harika yorumlarınızı bizimle paylaşın!
Malzemeler
İşte bu enfes Makedon usulü musakkayı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 250 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı
Bu lezzetli Makedon usulü musakkayı adım adım hazırlamak için aşağıdaki talimatları izleyin:
- Patlıcanları ve patatesleri yıkayıp küp küp doğrayın. Zeytinyağı ve tuz ile karıştırıp, fırın tepsisine yayın. 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Ayrı bir tavada, kalan zeytinyağını ısıtın. Soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Dana kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine un, tuz, nane, kekik, defne yaprağı, domates salçası ve rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Çubuk tarçını da ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkan patlıcan ve patatesleri fırın kabına dizin. Üzerlerine kıymalı harcı yayın. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika, kıymalı harç iyice pişene ve üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis edin. Yanına yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!