Muhteşem Patatesli Bazlama

Annelerimizin yaptığı gibi lezzetli, enfes bir patatesli bazlama tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimizde, yumuşacık hamuru ve içerisindeki lezzetli patates harcı ile damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem kahvaltılarınıza hem de akşam yemeklerinizin yanında mükemmel bir seçenek. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes lezzete bayılacaklar. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapmak isteyeceği bu tarif, sofralarınızın yeni gözdesi olmaya aday. Siz de bu eşsiz lezzeti deneyin ve bize yorumlarınızı paylaşın.

Malzemeler: Hamur İçin

* 3,5 su bardağı un
* 1 su bardağı ılık süt
* 1/2 su bardağı ılık su
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı bal
* 1 paket kuru maya

Malzemeler: Patates Harcı İçin

* 3 adet orta boy haşlanmış patates (püre haline getirilmiş)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
* 1 çay kaşığı kuru kekik

Malzemeler: Kızartma İçin

* 3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Öncelikle, hamur malzemelerinin tamamını derin bir kapta karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru üzerini örterek, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha alarak, ince bir şekilde açıyoruz. Daha sonra, haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesleri, tereyağı, tuz, karabiber, zerdeçal (isteğe bağlı) ve kekik ile karıştırıp, patates harcımızı hazırlıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine patates harcını eşit şekilde yayıyoruz. Hamuru rulo şeklinde sarıp, parçalara bölerek, yuvarlak bazlamalar şekillendiriyoruz. Bazlamaları kızdırılmış tereyağında, her iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun!