Lezzetli ve Kolay Bir Yemek

Akşam yemeği için ne pişireceğinize karar veremiyor musunuz? O halde bu enfes nohutlu kabak yemeği tarifine göz atın! Kabak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemek, kısa sürede sofralarınızı şenlendirecek. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Malzemeleri bulmak da oldukça kolay, bu nedenle hemen mutfağa geçip pişirmeye başlayabilirsiniz. İşte size enfes bir akşam yemeği önerisi!

Malzemeler

* 2 adet orta boy kabak* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet orta boy biber
* 1 adet orta boy domates
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tutam kekik (isteğe bağlı)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 kase haşlanmış nohut* 1 tutam maydanoz
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı

Öncelikle, kabakları, soğanı ve biberleri yıkayıp doğrayın. Domatesi de küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Biber salçasını ekleyip kısık ateşte 1 dakika kadar kavurun. Doğranmış kabakları ve domatesleri tencereye ekleyin. Tuz ve kekiği (isteğe bağlı) ekleyip karıştırın. Haşlanmış nohutları tencereye ilave edin. Kaynar suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Yemek piştikten sonra üzerine doğranmış maydanozu serpin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir lezzet için, kabak ve diğer sebzeleri biraz daha fazla kavurabilirsiniz. İsterseniz yemeğinize pul biber veya karabiber de ekleyebilirsiniz. Haşlanmış nohut yerine konserve nohut da kullanabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine bir kaşık yoğurt eklemek de güzel bir seçenek olabilir. Bu yemeği, pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.