Yılbaşı Sofralarınızın Vazgeçilmezi: Narlı Otlu İç Pilav

Bu enfes iç pilav tarifiyle yılbaşı sofralarınızı şenlendirecek, misafirlerinizi lezzet yolculuğuna çıkaracaksınız. Narlı ve otlu aromasıyla damağınıza unutulmaz bir tat bırakacak bu özel pilav, hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay. Her lokmada kendinizi şenlik havasına bırakacak bu tarif, hem görsel şöleni hem de lezzet şöleni sunuyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu eşsiz lezzetin tadına doyamayacaklar. Özel günlerinizin yıldızı olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları oldukça pratik ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede enfes bir pilav hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 paket dolmalık fıstık (kavrulmuş)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı ucu yenibahar
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 avuç dereotu (ince kıyılmış)
* 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 avuç nar tanesi

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ince ince kıyıp tereyağı ve zeytinyağı karışımında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu, tuzu, tarçını, karabiberi ve yenibaharı ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişen pilavın üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak, pilavın üzerine nar tanelerini ekleyip servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis edebileceğiniz bu enfes otlu pilav, yılbaşı sofralarınızın gözdesi olacak.

Servis Önerisi

Bu lezzetli narlı otlu iç pilavı, yanında et yemekleriyle veya sade olarak servis edebilirsiniz. Özel günlerinize yakışır bir sunumla servis yaparak, sofranızın şıklığını artırabilirsiniz.