Muhteşem Bir Lezzet: Muhallebili Revani
Şerbetini içine çekmiş, ağızda dağılan nefis bir irmikli kek hayal edin. Arasında ise mis gibi kokan, yumuşacık bir muhallebi... İşte karşınızda, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir revani tarifi. Bu tarifle, sevdiklerinizi tatlı bir şölene davet edebilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu lezzeti, özel günlerde veya hafta sonu kahvaltılarında gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. İrmik ve unun mükemmel uyumuyla ortaya çıkan bu eşsiz tat, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Her lokmada, şerbetin ve muhallebinin uyumu, sizleri kendine hayran bırakacak. Aileniz ve dostlarınız bu enfes revaniden çok memnun kalacaklar.
Revani İçin Malzemeler
Revani keki için; 3 adet yumurta, 1/2 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin. Muhallebi için; 3 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı (tepeleme) un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi, 1 adet yumurta, 1 paket vanilin, 1,5 tatlı kaşığı tereyağı. Şerbet için; 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1/2 adet limon suyu.
Muhallebili Revani Hazırlama
Öncelikle revani kekini hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kek pişerken muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Sütü, şekeri, unu, mısır nişastasını, Hindistan cevizini, yumurtayı ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, sürekli karıştırarak pişirin. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Pişen muhallebiye tereyağını ekleyin. Pişen revani kekini ikiye bölün. Alt kısma muhallebiyi yayın, üzerine diğer kek tabakasını kapatın. Şerbet için şekeri ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti revani üzerine gezdirin. En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.