Hızlı ve Lezzetli Mayasız Poğaça
Pratik yemek tariflerine yeni bir lezzet katacak, mayasız ve kolay poğaça tarifi ile karşınızdayız. Bu enfes tarif, fırına girmeye hazır halde ve kısa sürede hazırlanıyor. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu tarifte, malzemeleri bir araya getirip, kısa sürede muhteşem poğaçaların tadına bakabilirsiniz. Özellikle acele edilen zamanlarda pratik bir çözüm sunuyor. Çocukların da çok seveceği, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar için hemen denemenizi öneririz. Bu tarifi sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın! Çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu poğaça tarifi, hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınıza şıklık katacak.Gerekli Malzemeler
* 1 çay bardağı sıvı yağ* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
* 4 su bardağı un
* 1.5 paket kabartma tozu
* 1 adet yumurta sarısı (sürme için)
* 2 tutam susam ve çörek otu karışımı
* 2 kase peynir (tercihinize göre)
Kolay Poğaça Hazırlama Adımları
1. Derin bir kapta sıvı yağ, yumurta, süt, tuz ve şekeri çırpın.2. Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Çok sert olmamasına dikkat edin, ele yapışmayan bir kıvam hedefleyin. Hamurunuzun kıvamına göre un miktarını ayarlayabilirsiniz.
3. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Bu süre, hamurun daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlar.
4. Dinlenen hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde koparın ve içine peynir koyarak yuvarlayın.
5. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam-çörek otu karışımı serpin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
8. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!