Unutulmaz Bir Lezzet: Lokmalık İrmik Tatlısı

Şerbetli tatlıları seviyorsanız, bu tarif tam size göre! Bildiğiniz tüm irmik tatlısı tariflerini unutun; bu tarif bambaşka bir lezzet sunuyor. Hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak kadar enfes. Pürüzsüz dokusu ve hafif tatlılığı ile kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da özel günlerde gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem lokmalık irmik tatlısını çok sevecekler. Siz de bu enfes lezzeti denemeden geçmeyin, pişman olmayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Hazırlama süreci de oldukça pratik, kısa sürede ağız sulandıran bir tatlıya sahip olabilirsiniz.

Malzemeler: İki Ana Bölüm

Hamuru İçin:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hazırlanış: Adım Adım

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Şerbetiniz hazır olduktan sonra soğumaya bırakın. Şimdi ise lokmalık irmik tatlısı hamurunu hazırlamaya başlayalım. Tüm hamur malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Hamurun kıvamı, hafif akışkan olmalıdır. Kızgın olmayan yağda, küçük parçalar halinde tatlıları kızartın. Altları kızarınca diğer taraflarını çevirin. Kızaran lokmalık irmik tatlılarını soğumaya bırakın. Son olarak, soğuyan tatlıları hazırladığınız soğuk şerbete batırın ve şerbetin tadını iyice alması için birkaç dakika bekletin. İşte bu kadar, nefis lokmalık irmik tatlısınız hazır! Afiyet olsun!