Muhteşem Bir Limonlu Tart Kek Deneyimi
Bu tarifle hazırlayacağınız limonlu tart kek, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Sıcacık, yumuşacık kekin üzerine dökülen limonlu sos, mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tarifi, kısa sürede mutfakta pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetin tadına doyamayacaklar. Özel günlerinizde ya da sevdiklerinizi şımartmak istediğiniz anlarda gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir tarif. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, yapmanız gereken tek şey, adım adım tarifimizi takip etmek. Sonuç, ağızda dağılan, lezzetiyle büyüleyen bir tart kek olacak.
Limonlu Tart Kek İçin Gerekli Malzemeler
Kek için: 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 adet limonun rendesi, 1 paket kabartma tozu, 2-3 su bardağı un (kek hamurunun kıvamına göre ayarlayın). Sos için: 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya. Tarifimizde kullanılan ölçüler standart ölçülerdir, dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Un miktarını kek hamurunun kıvamına göre belirleyin. Malzemeleriniz hazır olduğuna göre artık enfes limonlu tart kek'inizi yapabilirsiniz.
Limonlu Tart Kek Hazırlanışı
Öncelikle kek hamurunu hazırlayın. Bunun için yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, vanilya, limon rendesi ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice çırpın. Ardından azar azar un ekleyerek, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek pişerken limonlu sosu hazırlayın. Bunun için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın. Üzerine hazırladığınız limonlu sosu dökün ve soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tarif Püf Noktaları
Daha yoğun bir limon aroması için, limon kabuğunun yanı sıra limon suyunu da kullanabilirsiniz. Kekinizin daha kabarık olması için, yumurtaları oda sıcaklığında kullanın. Sosun kıvamını daha yoğun tutmak isterseniz, nişasta miktarını biraz artırabilirsiniz. Kekinizi süslemek için taze limon dilimleri veya pudra şekeri kullanabilirsiniz. Bu tarifle hazırlayacağınız limonlu tart kek, misafirlerinizi ve ailenizi etkileyecektir. Deneyip yorumlarınızı bekliyoruz!