Yumuşacık Limonlu Kek

Bu enfes limon soslu kek tarifi, yumuşacık dokusu ve ferahlatıcı lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti haline getireceksiniz. İçerisindeki limonun ferahlığı ve kekin yumuşaklığı, mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem keki çok sevecekler. Özellikle limon sevenler için ideal bir tercih. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her mutfakta kolaylıkla bulunabiliyor.

Malzemeler

Kek için:

* 1 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker
* 3 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 çay bardağı limon suyu
* 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya
* 2,5-3 su bardağı un

Limon Sosu için:

* 1 adet limon suyu
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

Kekin Hazırlanması:

Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yoğurt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırıp, yumurta karışımına azar azar ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Limon Sosunun Hazırlanması:

Bir tencereye suyu alın. Nişastayı ekleyip, çırpın. Limon suyunu ve pudra şekerini de ekleyerek orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Sos kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan limon sosunu soğumuş olan kekin üzerine gezdirin. Dilerseniz kekin üzerine pudra şekeri serpebilir veya limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!