Limon Aromalı Kısır: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Misafirlerinizi etkileyecek, enfes bir kısır tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifte, bulgurun mükemmel kıvamını yakalarken, limonun ferahlığı ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyoruz. Hazırlığı oldukça kolay olan bu kısır, hem pratik hem de şık bir sunum seçeneği sunuyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi, özel günlerinizde veya hafta içi akşam yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetli kısıra bayılacaklar! Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 2 su bardağı ince bulgur
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı (silme) limon tuzu
* 1 çay kaşığı (silme) şeker
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet limon suyu
* 1/2 çay bardağı nar ekşisi
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanış

Öncelikle, ince bulguru sıcak su ile birlikte bir kapta 15 dakika kadar bekletin. Bu süre zarfında bulgur suyunu iyice çekecek ve istenen kıvamı alacaktır. Daha sonra, bir tavada zeytinyağını ısıtıp, ince kıyılmış kuru soğanı hafifçe kavurun. Kavrulmuş soğanın üzerine domates salçasını ekleyip, birkaç dakika daha pişirin. Ardından, bulguru, limon tuzunu, şekeri, pul biberi, tuzu, limon suyunu ve nar ekşisini salçalı karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve kısık ateşte 5-7 dakika pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, kısırı ocaktan alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Kısırınızı servis edeceğiniz kabın içine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, daha lezzetli olması için buzdolabında birkaç saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Soğutulmuş limon aromalı kısırınızı, isteğe bağlı olarak, nar taneleri, kırmızı soğan veya ince kıyılmış yeşil biberlerle süsleyebilirsiniz. Yanında ayran veya cacık ile servis edebilirsiniz.