Lezzetli Bir Düğün Çorbası
Bu tarif, özel günlerinizde veya sıcacık bir çorba istediğinizde mükemmel bir tercih olacak. Tel tel ayrılmış kuzu eti ve özel terbiyesiyle hazırlanan bu düğün çorbası, hem besleyici hem de son derece lezzetli. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfakta zaten mevcuttur. Hazırlaması kolay olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Çorbanın kıvamını ve baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz içine doğranmış taze maydanoz veya dereotu da ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çorbadan çok memnun kalacaklar. Sıcak servis edildiğinde tadına doyum olmaz.
Gerekli Malzemeler
Bu enfes düğün çorbası için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekecek: 400 gram kuzu gerdan eti, 1 litre su, 3 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, ½ adet limon suyu, 1 çay bardağı su, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, ½ çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam nane ve 1 tutam pul biber.
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, kuzu gerdan etini 1 litre suda yumuşayana kadar pişirin. Et piştikten sonra tel tel ayırın. Ayrılan et suyunu süzün. Terbiye için; unu, yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu, suyu ve tuzu iyice çırpın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Toz kırmızı biber, nane ve pul biberi ekleyerek hafifçe kavurun. Et suyunu tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca, çırpılmış terbiyeyi azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak çorbayı koyulaştırın. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Tel tel ayırdığınız kuzu etini çorbaya ekleyin. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!