Muhteşem Bir Lezzet: Kupta Çilekli Tatlı

Pratik, şık ve damak çatlatan bir tatlı arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan kupta çilekli manolya tarifiyle, sevdiklerinizi büyüleyecek bir lezzete imza atacaksınız. İşte, misafirlerinizi etkileyecek kadar güzel ve ağızda dağılan bu özel tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı. Yumuşacık dokusu ve ferahlatıcı çilek aromasıyla, bu tatlıyı bir kez denediğinizde, tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Özel günlerinizin veya sıradan akşamlarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarif, hem sunumu hem de lezzetiyle göz dolduruyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar! Hazırlanışı oldukça kolay ve malzemeleri de evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz türden. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Malzemeler: Tatlımızın Sırrı

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram çilek (tercihen taze)
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı süt

Hazırlanış: Adım Adım Lezzet Yolculuğu

Öncelikle, süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından, düşük ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra yumurta sarısını ekleyin ve hızlıca karıştırın. Yulaflı bisküvileri küçük parçalara ayırın. Çilekleri yıkayıp, istediğiniz boyutta doğrayın. Hazırladığınız muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, krem şantiyi yarım su bardağı süt ile çırpın. Krem şantiyi muhallebinin üzerine ekleyip, hafifçe karıştırın. Büyük kuplara önce bisküvi parçaları, sonra muhallebi ve en üstüne de çilekleri yerleştirin. Kupta çilekli manolya tatlılarınız servise hazır! Bu muhteşem lezzeti dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerde keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!