Muhteşem Bir Krokanlı Pasta Deneyimi
Karamel ve çikolata tutkunları için özel olarak hazırladığımız bu krokanlı pasta tarifi, hem pratikliği hem de şık sunumu ile sofralarınızın yıldızı olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, pürüzsüz bir kek hamuru, kremalı çikolata sosu ve çıtır çıtır krokan üçlüsü mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetin tadına doyamayacaklar. Pasta tabanını hazırladıktan sonra, çikolata sosunu hazırlayıp üzerine döküyoruz. Daha sonra krokanımızı ekleyerek, lezzet şölenine başlıyoruz. Bu tarifte kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay temin edilebilir. Deneyerek siz de bu eşsiz lezzeti deneyimleyin.Pasta Hamuru İçin Malzemeler ve Hazırlanışı
* 5 adet yumurta* 200 gram toz şeker
* 2 yemek kaşığı süt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
* 150 gram un
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tutam tuz
Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sütü, sıvı yağı ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
Çikolatalı Krema ve Krokan Hazırlama
* 1 paket krema* 1/2 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 120 gram bitter çikolata
* 60 gram sütlü çikolata
Kremayı, sütü ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynayan karışıma tereyağını ekleyin ve erimesini sağlayın. Ocaktan alın ve kıyılmış bitter ve sütlü çikolataları ekleyerek karıştırın, çikolataların erimesini sağlayın. Soğuyan kekin üzerine bu çikolatalı kremayı yayın.
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
* 200 gram fındık (arzuya göre badem)
Şekeri orta ateşte eritip, altın sarısı bir renk alana kadar karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından fındıkları ekleyin ve karıştırarak, fındıkların karamelle kaplanmasını sağlayın. Fındıkları yağlı kağıt üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan krokanı, çikolatalı kremanın üzerine serpiştirin. Üzerine 1/2 su bardağı süt ile güzel bir sunum yapabilirsiniz.