Kremalı Tavuklu Makarna: Lezzetli Bir Yemek Deneyimi

Bu enfes kremalı tavuklu makarna tarifi, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak bir lezzet şöleni sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz tarifin tadına bayılacak. Sıcak bir akşam yemeğinde veya hafta sonu keyfinize eşlik edecek mükemmel bir seçenek. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifle mutfakta harikalar yaratacaksınız. Özellikle makarna sevenler için vazgeçilmez bir tarif olacak. Deneyin ve farkı görün! Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1/2 paket fettucine makarna* 1,5 litre sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
* 1 kase mantar (dilimlenmiş)
* 1 adet soğan (küçük küp doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 kutu krema (200 ml)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 çay bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 kahve fincanı rendelenmiş peynir (kaşar veya beyaz peynir)

Tavuklu Makarna Hazırlama Adımları

Öncelikle makarnayı tuzlu kaynar suda paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Haşlanmış makarnayı süzün ve kenara alın. Ardından, tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip, pembeleşene kadar pişirin. Dilimlenmiş mantarları da ekleyip birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak kremayı, tuzu ve parmesan peynirini ilave edip, karıştırarak birkaç dakika kaynatın. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyip iyice karıştırın. Servis etmeden önce üzerine rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir serpiştirin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir krema sosu için, krema yerine yarım paket krema ve yarım paket süt kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, sos içerisine pul biber veya kuru kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.