Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak bir sütlaç deneyimi sunuyor. Klasik sütlaç tarifinin kremalı versiyonu olan bu lezzet, hem yapımı kolay hem de son derece tatmin edici. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle fırında pişmesinden dolayı, altının hafif kızarık üstünün ise yumuşak ve kremalı bir dokuya sahip olmasıyla diğer sütlaç tariflerinden ayrılıyor. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu sütlaç ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hemen malzemeleri hazırlayıp, tarifimize başlayalım!
Malzemeler
* 2 litre süt * 70 gram pirinç * 25 gram buğday nişastası * 200 gram toz şeker * 1/2 çay kaşığı tuz * 100 mililitre krema
Hazırlanışı: Adım Adım Kremalı Fırın Sütlaç
Öncelikle, süt, pirinç, nişasta, şeker ve tuzu derin bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynadıktan sonra, kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin. Karıştırmayı ihmal etmeyin, aksi takdirde dibe yapışabilir. Pireinçler yumuşayıp, sütlaç kıvamını aldığında ocaktan alın. Ilık hale geldiğinde, kremayı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri kızarana ve hafifçe kabarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın ve soğuyunca servis edin. Soğuk servis edildiğinde daha güzel bir lezzet sunar. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Hazırladığınız kremalı fırın sütlaç'ı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine tarçın serpebilir, fındık veya fıstık gibi kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Dilerseniz, yanında bir tatlı şerbeti ile de servis edebilirsiniz. Soğuk olarak servis edilmesi önerilir.