Bu tarif, brüksel lahanasını sevmeyenlerin bile fikrini değiştirecek kadar lezzetli! Köri baharatının enfes aromasıyla buluşan brüksel lahanası, damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Hafif ekşi ve kremamsı yoğurt sosuyla mükemmel bir uyum yakalayan bu tarif, hem pratik hem de son derece doyurucu. Akşam yemekleriniz için harika bir alternatif sunuyor. Özellikle de kış aylarında tükettiğinizde vücudunuza gerekli vitaminleri de sağlıyor. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için kısa sürede enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız!
Malzemeler
250 gram Brüksel lahanası1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı (silme) tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 diş sarımsak 1 tutam maydanoz
Hazırlanış
Öncelikle brüksel lahanalarını yıkayıp, ayıklayın ve ikiye bölün. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve brüksel lahanalarını ekleyerek, orta ateşte yaklaşık 7-8 dakika boyunca kızartın. Kızaran lahanaların üzerine köri ve tuzu ekleyip karıştırın. Sarımsağı incecik doğrayıp, lahanalara ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Üzerine üzüm sirkesini ilave edip karıştırın. Son olarak, süzme yoğurdu ekleyip, kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz serpiştirin. Yanına pilav veya patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yoğurt Sosu İle Mükemmel Birleşme
Yoğurt sosunun ekşiliği, körili brüksel lahanasının baharatlı lezzetini dengeliyor ve yemeğe ferahlık katıyor. Bu özel sos, yemeğin tadını daha da zenginleştiriyor. İster sıcak ister ılık olarak tüketebilirsiniz. Her iki şekilde de eşsiz bir lezzet sunuyor.