Köri Soslu Tavuk Bonfile: Lezzetli Bir Tarif
Aromatik ve lezzetli bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçenek olan köri soslu tavuk bonfile tarifiyle karşınızdayız. Kremalı köri sosunun, yumuşacık tavuk etiyle buluşması, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Bu tarif, hem hızlı hazırlanması hem de şık sunumu ile hafta içi akşam yemekleri için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Özellikle köri sevenler için vazgeçilmez bir tarif olacak. Malzemelerin birleşiminin oluşturduğu denge, yemeğe eşsiz bir tat katıyor. Deneyip, tadına bakmadan geçmeyin!Malzemeler
* 2 adet tavuk göğsü* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet yeşil biber
* 200 ml sıvı krema
* 1 tatlı kaşığı köri tozu
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
1. Tavuk göğüslerini yıkayıp, küp küp doğrayın. Soğanı ve yeşil biberi de ince ince doğrayın.2. Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Tavukları tavaya ekleyip, her tarafı kızarana kadar pişirin.
3. Soğan ve yeşil biberi tavuğun üzerine ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
4. Köri tozunu, karabiberi ve tuzu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirin.
5. Sıvı kremayı ekleyin ve karıştırarak kaynama noktasına getirin. Sos kıvam alana kadar düşük ateşte 5-7 dakika pişirmeye devam edin.
6. Tavuk bonfilelerinizi sıcak servis yapın. Pilav, patates püresi veya makarna ile servis edebilirsiniz. Bu tarif ile hem lezzetli bir yemek yemiş hem de kısa sürede sofranızı kurmuş olacaksınız. Afiyet olsun!