Tarif Hakkında

Tadına doyulmayacak enfes bir içli köfte tarifiyle karşınızdayız. Bu klasik lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıktan sonra, adım adım tarifimizi takip ederek kısa sürede ağız sulandıran bir içli köfte şöleni hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklardır. Pratik ve oldukça lezzetli olan bu tarifimiz, hem yapımı kolay hem de sofralarınıza şıklık katacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamalarını detaylı bir şekilde anlattığımız bu tarif ile, ilk denemenizde bile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

İçli Köfte İç Malzemesi

500 gram orta yağlı kıyma, 1 kilogram kuru soğan, 100 gram tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi ve 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz. Öncelikle soğanları ince ince doğrayıp tereyağı ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ve ceviz içini ekleyip karıştırın. En son olarak, maydanozu da ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcı, daha sonra köfte hamuruna saracağımız ana malzeme olacaktır.

İçli Köfte Harcı

4 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 su bardağı irmik, 2,5 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı un ve 1 adet yumurta. Bulguru, irmiği, ılık suyu, tuzu ve biber salçasını bir kapta iyice karıştırın. Üzerini örterek 15-20 dakika kadar şişmesi için bekletin. Daha sonra una ve yumurtaya ekleyip yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur kıvamını ayarlamak için, gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Bu hamur, iç harcını sarıp şekillendireceğimiz ana hamur malzeme olacaktır.

İçli Köfte Hazırlanması

Hazırladığınız iç harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, köfte hamurundan aldığınız bezelerin içine yerleştirin. Daha sonra bezeleri yuvarlayarak şekillendirin. Kaynar suda yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Haşlanan içli köfteleri soğuk suya alıp süzün. Servis yapmadan önce, üzerine yoğurt, domates salçası ve pul biberle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!