Kolay ve Şık Bir Lezzet: Kıymalı Lazanya

Kıymalı lazanya, göründüğü kadar zor değil! Bu enfes tarifiyle, hem damakları şenlendirecek hem de davet sofralarınızı zenginleştirecek bir lezzete kolayca ulaşabilirsiniz. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarifte, kıymalı harcın lezzetiyle beşamel sosunun mükemmel uyumunu deneyimleyeceksiniz. Her lokmada ağzınızda dağılan peynirin tadıyla, misafirlerinizi büyüleyecek bir yemek hazırlamak artık çok kolay. Malzemeler ve hazırlanışı adım adım detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir tercih olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarifin püf noktaları sayesinde, her seferinde kusursuz bir lazanya elde edebilirsiniz. Hazırlamak için sabırsızlanacaksınız!

Malzemeler

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 400 gram az yağlı kıyma, 1 adet orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 2 adet orta boy domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 12 adet lazanya yaprağı, 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, 3 su bardağı süt, 1 çay kaşığı karabiber.

Hazırlanış

Öncelikle kıyma harcını hazırlayalım. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Doğranmış domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın. 1 su bardağı sıcak su ilave edip, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyerek çırpın. Sütü azar azar ekleyerek sürekli çırpmaya devam edin. Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Karabiberi ekleyin. Fırın kabına bir kat lazanya yaprağı, üzerine kıymalı harç, beşamel sos ve rendelenmiş peynir koyun. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üst kat beşamel sos ve peynir olsun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Lazanya yaprağının yumuşaması için, yaprakları kaynar suda 2-3 dakika haşlayabilirsiniz. Bu işlem yaprağın kırılmasını önler. Beşamel sosunu yaparken, sürekli karıştırmak çok önemlidir, aksi takdirde topaklanabilir. Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika dinlendirin. Daha kolay dilimlenir.