Lezzetli Bir Yemek: Kıymalı Mantar Sote
Pratik ve doyurucu bir akşam yemeği arıyorsanız, bu kıymalı mantar sote tarifi tam size göre! Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem lezzetli hem de ekonomik. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Hazırlanışı oldukça basit ve hızlı olduğu için, vaktiniz kısıtlıysa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Özellikle mantar sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Siz de bu tarifle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte adım adım hazırlayacağınız enfes kıymalı mantar sote tarifi…Malzemeler
* 250 gram mantar* 100 - 150 gram kıyma* 4 yemek kaşığı zeytinyağı* 2 adet soğan
* 2 adet patates (küçük boy)
* 2 adet domates (küçük boy)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı su
* 1 tutam maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanları incecik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.2. Ardından kıymayı ekleyin ve kıymaların rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
3. Küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ve doğranmış mantarları ekleyin. 5 dakika kadar birlikte kavurun.
4. Domatesleri küp küp doğrayıp, salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun.
5. 1 çay bardağı su, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatıp 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
6. Sote iyice piştikten sonra, ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
7. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!