Lezzetli Bir Börek Deneyimi

Çay saatlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın vazgeçilmezi olacak enfes bir börek tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte, kıymanın lezzetiyle bulgurun doygunluğunu birleştiriyoruz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kıymalı bulgurlu börek, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz tada bayılacaklar. Özellikle yoğun geçen günlerde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza renk katacak. Siz de bu pratik ve lezzet dolu tarifimizi deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edin. İşte, mutfağınıza yeni bir tat katacak kıymalı bulgurlu börek tarifimiz!

Malzemeler

Harç İçin:

* 15 adet üçgen kesilmiş taze yufka
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 350 gram az yağlı kıyma
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon

Kızartma İçin:

* 1 su bardağı galeta unu
* 2 adet yumurta
* 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı ince ince kıyıp, sıvı yağ ile birlikte kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra ince bulgur, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice karıştırın. Harcı soğumaya bırakın. Yufkaları, hazırladığınız harçla tek tek yayın ve rulo şeklinde sarın. Sarılan ruloları, yaklaşık 4-5 cm kalınlığında dilimleyin. Yumurtayı çırpın ve her bir böreği yumurtaya batırıp, galeta ununa bulayın. Bol ayçiçek yağında kızartın. Altı üstü güzelce kızarana kadar kızartın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!