Bu enfes ve kıyır kıyır şerbetli ay tatlısı tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler iki ana bölümde toplanmıştır. Birincisi tatlı hamuru, ikincisi ise şerbeti için gerekli olan malzemelerdir. Hamur için; 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı yoğurt, 125 gram tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 4 çay bardağı un ve 1 çay bardağı fındık kullanacağız. Malzemeleri bir araya getirerek harika bir lezzet elde edeceğiz. Un ve irmik miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Fındık yerine ceviz veya badem de tercih edebilirsiniz. Tereyağını oda sıcaklığında kullanmanız, hamurun daha kolay yoğrulmasını sağlayacaktır.
Şerbetli Ay Tatlısı Şerbeti
Şerbet için ise; 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su ve 1-2 damla limon suyu yeterli olacaktır. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti, pişmiş tatlımıza ilave edeceğiz. Soğuk şerbet kullanmanız, tatlılarınızın daha iyi şerbetlenmesini sağlayacaktır. Tatlıyı şerbetledikten sonra en az 1 saat bekleterek servis etmelisiniz. Bu şekilde şerbetin tatlıya iyice işlemesi sağlanır.
Şerbetli Ay Tatlısı Hazırlanışı
Öncelikle tatlı hamurunu hazırlayalım. Yumurta, irmik, yoğurt, tereyağı, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kapta çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamura fındıkları ekleyip iyice karıştırın. Hamuru istediğiniz şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tatlıyı soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıya soğumuş şerbeti gezdirin ve en az 1 saat bekletin. Afiyet olsun! Bu pratik ve lezzetli şerbetli ay tatlısı, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram olacaktır. Farklı sunum şekilleri deneyerek de tatlılarınıza görsel bir şölen katabilirsiniz.