Lezzetli ve Sıcak Bir Çorba: Hazırlanışı

Bu tarifle enfes bir kırmızı mercimek çorbası hazırlayabilirsiniz. Kıvamı ve özel terbiyesiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu çorbayı akşam yemeğinde denemelisiniz. Klasik mercimek çorbasından farklı bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hem yapımı kolay hem de oldukça doyurucu olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, pratik ve şık bir sunumla servis edebileceğiniz bir tarif. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Mutfağınıza ayrı bir lezzet katacak bu özel çorbaya bayılacaksınız.

Gerekli Malzemeler

Mercimek Çorbası İçin:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı (tepeleme) un
1,5 litre su
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kuru nane

Terbiyesi İçin:

1,5 çay bardağı ılık süt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon suyu

Hazırlama Adımları

Öncelikle soğanı tereyağı ve sıvı yağda hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı mercimeği ve suyu ekleyip, tuz ve baharatları da ilave ederek kaynamaya bırakın. Mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) orta ateşte pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Ayrı bir kapta, ılık süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Çorbayı ocaktan alıp, yavaşça terbiyeyi çorbanın içine ekleyin ve sürekli karıştırarak birkaç dakika ısıtın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin, asla kaynatmayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!