Muhteşem Bir Lezzet: Kazan Kebabı

Yelpaze şeklinde kesilmiş patlıcan ve domateslerin içleri lezzetli bir köfte harcıyla dolduruluyor. Bu tarifte, ağızda dağılan, unutamayacağınız bir kazan kebabı deneyimi sizi bekliyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de şık bir sunum imkanı sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar. Özel günlerinizin ve akşam yemeklerinizin vazgeçilmez tarifi olacak bu kebab, misafirlerinizi de etkileyecek kadar özel. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Deneyin ve farkı görün! Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

Köfte İçin: 250 gram orta yağlı dana kıyma, 1 adet mor soğan (ince kıyılmış), 1 adet domates (küp doğranmış), 2 adet patlıcan, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1/2 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı pul biber. Patlıcanları ve domatesleri incecik yelpaze şeklinde dilimleyip hazırlayın. Soğanı, sarımsağı ve domatesi kıyma ile iyice karıştırın. Baharatları ekleyip tekrar yoğurun. Köfte harcınız hazır.
Sos İçin: 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet domates (küp doğranmış), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tereyağı. Sos malzemelerini bir tencerede kaynatın. Domatesleri ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını ekleyip karıştırın.

Sunum ve Servis

Hazırlanan köfte harcından patlıcan ve domates dilimlerinin arasına yerleştirin. Hazırladığınız sosu üzerine dökün ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Pişen kazan kebabını sıcak servis edin. Yanına 1/2 kase süzme yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Sıcak olarak servis edildiğinde tadı daha da enfes olur. Özellikle pilav veya bulgur pilavı ile birlikte mükemmel bir uyum sağlar. Afiyet olsun!