Muhteşem Bir Kek Deneyimi
Bu tarifle hazırlayacağınız karamelize soslu şeftalili kek, çay saatlerinizi şenlendirecek kadar lezzetli. Her lokmasıyla damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu kek, hem yapımı kolay hem de son derece enfes. İçerisindeki taze şeftaliler ve karamelize sosun uyumu, kekin lezzetini kat be kat artırıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu nefis keki çok sevecek. Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için acemi kişiler de rahatlıkla yapabilir. Bu enfes lezzeti hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.
Gerekli Malzemeler
Karamelize Sos İçin:
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kek Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 adet şeftali (küp küp doğranmış)
Hazırlanış
Öncelikle karamelize sosu hazırlamak için; bir tencereye toz şekeri ve tereyağını alıp, orta ateşte eritin ve karıştırın. Şeker eridikten sonra altın rengi bir karamel oluşana kadar pişirmeye devam edin. Karamelin yanmamasına dikkat edin. Karamel hazır olduktan sonra, ocaktan alarak soğumaya bırakın. Ardından kek hamurunu hazırlamak için; yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın. Zeytinyağı, süt, un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip, karıştırmaya devam edin. En son olarak küp küp doğranmış şeftalileri ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp, tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız karamelize sosu gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.