Pratik Karadutlu Kek

Bu tarifle, lezzetli ve yapması çok kolay bir karadutlu kek pişireceksiniz. Malzemeler basit, hazırlama süreci ise oldukça kısa. Hem çay saatlerinizin, hem de özel günlerinizin vazgeçilmez tatlısı olacak bu keki mutlaka denemelisiniz. Hafif ve yumuşak dokusuyla ağızda dağılan bu kek, karadutların eşsiz lezzetini de taşıyor. İçerisindeki karadutlar, kekin hem tadını hem de görüntüsünü zenginleştiriyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes keki çok seveceklerdir. Hadi, birlikte bu harika keki yapalım!

Gerekli Malzemeler

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak enfes bir karadutlu kek hazırlayabilirsiniz. Malzemelerin ölçülerine dikkat ederek, tarifteki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. İşte ihtiyacınız olanlar:
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un
* 1 kase taze karadut

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Vanilin ve kabartma tozunu da ilave edip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. En son olarak, taze karadutları kek hamuruna nazikçe karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!