Hızlı ve Lezzetli Kapya Biber Mezesi

Bu tarifle, kırmızı kapya biberlerden enfes bir meze hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit, yapımı ise çok pratik. Kısa sürede sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu mezeyi mutlaka deneyin. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Hazırlaması kolay olduğu için yoğun günlerinizde bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellikle yaz akşamlarında serinletici bir içecekle birlikte servis edildiğinde, tadına doyum olmaz. Siz de bu enfes mezeyi deneyerek, damak tadınıza yeni bir lezzet katın. Ayrıca, farklı baharatlar ekleyerek kendi zevkinize göre de uyarlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 3 adet kırmızı kapya biber* 2 diş sarımsak
* 1 avuç ceviz içi
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1/2 adet limon suyu
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı elma sirkesi (isteğe bağlı)
* 1 çay kaşığı tuz
* (Süslemek için: birkaç tane ceviz içi ve dereotu)

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle kapya biberleri yıkayıp temizleyin. Ardından, fırında veya közde hafifçe pişirin. Kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın.
2. Bir kapta, doğranmış kapya biberleri, sarımsak, ceviz içi, maydanoz ve dereotunu iyice karıştırın.
3. Ardından limon suyu, zeytinyağı, elma sirkesi (kullanıyorsanız) ve tuzu ekleyip tekrar güzelce karıştırın. Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
4. Hazırladığınız kapya biber mezesini buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu sayede lezzetler birbirine daha iyi karışacak ve daha güzel bir tat elde edeceksiniz.
5. Servis etmeden önce üzerine ince kıyılmış dereotu ve birkaç tane ceviz içi serpiştirin. Pide, lavaş veya çıtır ekmeklerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!