Kalburabastı Tatlısı: Efsane Lezzet

Bu tarif, eşsiz dokusu ve enfes lezzetiyle gönlünüzü çalacak kalburabastı tatlısını evinizde yapmanıza olanak tanıyor. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Püf noktalarıyla enfes bir lezzet elde edeceğiniz bu tarif, hem pratik hem de oldukça ekonomik. Siz de misafirlerinizi etkileyecek bu enfes tatlıyı deneyerek, mutfağınızda bir şaheser yaratabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir ikram seçeneği sunuyor. İşte, adım adım uygulayabileceğiniz tarifimiz:

Malzemeler

Hamur için:* 125 gram tereyağı veya margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı irmik
* 1/2 paket kabartma tozu
* 3,5 su bardağı un
Şerbet için:* 3 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* 1-2 damla limon suyu
Süsleme için:* 1/2 kase ceviz

Hazırlanış

1. Hamuru Hazırlama: Öncelikle derin bir kapta tereyağını, sıvı yağı, sütü ve yoğurdu iyice çırpın. Ardından irmik ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmadan, streç filmle sarıp en az 30 dakika dinlendirin. Dinlendirme işlemi, hamurun daha kabarık ve lezzetli olmasını sağlar. Bu süreyi bekleyerek daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.
2. Şerbeti Hazırlama: Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 damla limon suyu ekleyin. 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
3. Pişirme ve Sunum: Dinlenen hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen kalburabastı tatlısını, sıcakken soğumuş şerbete batırın. Daha sonra ceviz serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!